De Kamado bbq is de trend op het gebied van outdoor cooking van dit moment.

De beroemde Kamado bbq, ook wel bekend als de keramische bbq. De Kamado bbq is de trend op het gebied van outdoor cooking van dit moment. En wij snappen precies waarom. Geen barbecue is zo veelzijdig als de kamado. Grillen, slow cooking, smoken, warm roken, pizza bakken, brood bakken en nog veel meer. Het aantal mogelijkheden met deze veelzijdige barbecue is dus enorm! De meest malse hamburgers of de meest perfect gerookte paling.

Een Kamado barbecue van de beste kwaliteit!

Ons aanbod Kamado barbecues

Kamado

Een kamado is ontstaan in Japan en heeft veel meer te bieden dan een doorsnee barbecue. Zo is een kamado veelzijdig, ongecompliceerd en duurzaam. Daarnaast is een kamado erg stoer en ziet deze er gaaf uit in je tuin! Met een kamado kun je ontzettend veel verschillende gerechten maken. Je kunt er namelijk mee grillen, roken, stoven, stomen, bakken of roosteren. Van vlees en vis tot groenten, pizza of brood: met een kamado bbq kun je alle kanten op! Een sterke eigenschap van de kamado is dat je door de keramische dome en de zogenaamde korf warmte isoleert als geen andere normale barbecue dat kan. Hierdoor is een kamado erg duurzaam en voor veel verschillende typen bereidingen te gebruiken. Door een luchtschuif en margrietschijf is de temperatuur van de kamado gemakkelijk zelf te regelen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld op hele hoge maar ook op lage temperaturen gerechten bereiden.

Kamado Barbecue

Een kamado BBQ werkt anders dan een normale barbecue. Dit komt omdat deze is gemaakt van keramiek. De barbecue is gemaakt in de vorm van een ovaal waardoor deze lijkt op een ei. Onderin de kamado begin je met een laag houtskool. Hierdoor is het mogelijk verschillende gerechten te bereiden en verschillende bereidingen toe te passen. Ook bestaan er kamado’s waarbij er bijvoorbeeld houten planken aan de zijkant van de barbecue zijn bevestigd. Door het toevoegen of ontnemen van zuurstof is het makkelijk de temperatuur van de kamado te regelen. Nadat je de temperatuur op de gewenste hoogte hebt gebracht kun je beginnen met het toevoegen van de voor jou gewenste ingrediënten. 

Keramische barbecue

Een keramische bbq is anders dan een gewone barbecue. Alleen al aan de vorm van de barbecue zie je grote verschillen. Zo bestaat een keramische bbq bijna helemaal uit keramiek. Een voorbeeld hiervan is cordieriet keramiek. Deze keramische bbq bestond vroeger al in de vorm van een oven gemaakt van klei. In de eeuwen erna is dit idee steeds verder ontworpen. De huidige keramische bbq’s bevatten een temperatuurmeter. De keramische bbq is zo ontwikkeld dat samen met de inbegrepen temperatuurmeter op de bbq de temperatuur binnenin gemakkelijk geregeld kan worden. Dit is een groot voordeel want hiermee kun je dus zelf de gewenste temperatuur in de gaten houden. Door de keramiek is het mogelijk op zeer hoge temperaturen te barbecueën. 

Bbq Kamado

De naam kamado bestaat al ontzettend lang. Zo komt deze naam voort uit het Japanse “mushi kamado”. Dit betekent “klei-oven” en is oorspronkelijk ontworpen om rijst in te stomen. Ook nu is het nog mogelijk om met de huidige kamado’s rijst te stomen naast dat je er natuurlijk vele andere gerechten mee kunt bereiden. Door de vorm van de kamado is het mogelijk verschillende bereidingswijzen toe te passen. Zo kun je vleesgerechten op veel verschillende manieren bereiden in plaats van dat je deze alleen maar op een rooster legt zoals je dat doet bij normale barbecues. 

Kamado BBQ kopen

Wanneer je een kamado bbq gaat kopen moet je je goed inlezen. Zo bestaan er ontzettend veel verschillende typen. Ook de kleur speelt voor veel mensen een belangrijke rol bij de aanschaf van zo’n mooi ding. Het hangt natuurlijk van jouw persoonlijke smaak af waar je liever voor kiest. Het is in ieder geval zeker dat je met een kamado bbq ontzettend veel verschillende gerechten op verschillende manieren kunt bereiden.